Судитимуть керівника лісгоспу, який перейшов на бік окупантів

Державне бюро розслідувань продовжує викривати й притягувати до кримінальної відповідальності зрадників та колаборантів, які активно допомагали окупантам захоплювати українські міста та села або працювали на них.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування відносно головного лісничого Держпідприємства «Вовчанське лісове господарство» (Харківська область), який під час тимчасової окупації міста погодився на співпрацю із загарбниками.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Слідством встановлено, що він, зокрема, займався питаннями заготівлі деревини, яка йшла для будівництва захисних укріплень та бліндажів загарбників. Крім того, фігурант вербував на роботу мешканців Вовчанська, а зарплатню виплачував російськими рублями.

Після успішного наступу Збройних Сил України та звільнення населеного пункту лісничий почав переховуватися від правосуддя. Працівники ДБР затримали його на деокупованій території.

Колишній керівник лісгоспу обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

Нагадаємо, раніше ДБР до суду скерувало провадження відносно колишнього українського правоохоронця з Вовчанська, який в окупантів працював начальником дільничних інспекторів поліції.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?